top of page

Taller de fotografia de correfocs i festes infernals durant l’Escaldàrium 2022

Les manifestacions de cultura popular, tradicionals y culturals, per norma general, acostumen a ser molt agraïdes de fotografiar: danses, correfocs, gegants, espectacles… Solen oferir-nos oportunitats fotogràfiques molt representatives del lloc en el qual ens trobem i, a més a més solen ser molt impactants.



Diables, Bruixes, Esbirros i Harpies tots omplint la plaça de foc i d'aigua
Orgia de foc i aigua

Hi ha situacions d’aquest tipus de fotografia que són més fàcils de fotografiar que d’altres. En aquest taller aprendrem a fotografiar els correfocs: diables i personatges que corren i ballen al so de tabals mentre juguen amb foc i pirotècnies diverses. Com que principalment es realitzaen durant la nit i tenen un ritme molt ràpid així fa que sigui realment complicat poder fotografiar-los. El Ball de Diables de Caldes de Montbui us oferim per aquest Escaldàrium 2022, la possibilitat d’aprendre les tècniques per fotografiar els correcfocs de la ma del fotògraf calderí i diable Quim Dasquens. Coneixereu la festa, com funcionen els correfocs i les festes de foc i com preveure les millors oportunitats fotogràfiques: · Aprendre les dificultats tècniques, quines són i com superar-les en moments tan canviants com són els correfocs i les festes amb foc. · Aprendre quines són les mesures de seguretat personals i del nostre equip. · Conèixer la història i els moments àlgids de la festa per recollir millors resultats. · Repassarem, a més a més, fonaments bàsics de fotografia, aprendrem a mirar…

El taller s‘inicia el dissabte 2 de juliol, al Balneari Termes Victòria. A les 10 del matí i fins les dues de la tarda, sessió teòrica sobre fonaments bàsics d’aquest tipus de fotografia, tècniques i consells. Repassareu coneixements bàsics sobre fotografia de «correfocs» i els seus llums extremes. A més coneixereu les mesures de seguretat, com actuar i diferents maneres de preparar i fotografiar els correfocs.

El dijous 7 serà el dia de la pràctica a profitant l’assaig general de l’Escaldàrium amb la pirotècnia de Pirotècnia Garcia. I el dissabte 9 de juliol, de 10 a 11 del matí, revisarem les fotografies realitzades i obtindreu uns últims consells fotogràfics al mateix Balneari Termes Victòria.


Preu del taller: 60 € que aniran tots a la compra de prt de la pirotècnia de l'assaig general.

Grup mínim: 6. Grup màxim: 10 assistents

Cal tenir coneixements prèvis de fotografia i càmeres que es puguin utilitzar en mòdus manual.


Inclou: la teoria, el material imprès, accés preferent a l’assaig general.

No inclou: assegurança personal ni de l'equip fotogràfic, ni desplaçaments, ni dietes, ni tot allò que no s’anomeni a l’apartat inclou. Data límit inscripció: 30 de juny o fins a exhaurir les 10 places.




bottom of page