top of page
Concertarium.jpg

ACTES COMPLEMENTARIS

La Festa del Foc i l'Aigua es fa el segon dissabte de juliol a mitjanit, però des dels inicis s'ha anat treballant cada vegada més en una programació complementària que, sense ella, tampoc es podria concebre l'Escaldàrium.

Complementant i afegint valor a la festa, hi ha sinergies amb els grups de cultura popular calderins que han participat als actes de tarda des de les primeres edicions, i entitats més recents com l'Associació La Forca, que tenen un protagonisme concret. La programació musical dels concerts post-Escaldàrium, així com l'Escumàrium, el Concertàrium o el Sopàrium també han anat prenent forma amb els anys.

Contacontes.jpg

Actes previs

Es tracta de tota la programació que es duu a terme des de la setmana abans, per anar generant l'ambient Escaldàrium fins al punt àlgid de la festa. El Concertàrium (abans Escaldàrium de Cambra), el Templàrium, acte infantil de Foc i Aigua, La Cultura amb l'Escaldàrium (amb la participació de la Colla Gegantera, els Bastoners, els Castellers, i l'Agrupació Sardanista de Caldes), l'Escumàrium dels Bombers Voluntaris, i el Sopàrium son les activitats fixes que es repeteixen cada any. 

Execució.jpg

El judici

L'any 2013 el Ball de Diables va voler fer un pas més per explicar els fets històrics que van passar a Caldes entre el 1619 i el 1620, i el dia abans de la Festa del Foc i l'Aigua van celebrar la representació teatral d'El Judici i Execució de les Bruixes. Una performance que mostrava el procés judicial contra tretze dones acusades de bruixeria. Aquest va ser un acte que va crear gran expectació des del primer moment, convertint-se en un acte clau de la programació del divendres; fins que l'any 2020 es va crear una entitat específica per dur-lo a terme d'una manera més pensada: L'Associació La Forca, Niu d'expressió i acció feminista.

Concerts.jpg

Concerts

A mesura que ha anat creixent l'Escaldàrium també ho ha fet una programació musical i festiva per oferir al públic assistent després dels actes principals. Actualment hi ha una programació de concerts consolidada tant per la nit de divendres, amb menció especial per a grups femenins, i per la nit de dissabte. Un espai per gaudir, i que tanca la programació d'un cap de setmana ple d'activitats.

bottom of page