Escaldarium.com

va de diables

El Ball de Diables de Caldes de Montbui va ser creat l’any 1992 per un grup de joves de Caldes de Montbui amb el recolzament de l’Associació Cultural. L’any 1995 va néixer la Festa del Foc i l’Aigua, l’Escaldàrium hereva de la Festa romana, un antiga celebració que s’havia fet durant uns anys a la població. L’esdeveniment té lloc cada any el segon dissabte […]

Continue Reading »

Contactar

Et dius? (obligatori)

El teu Email (obligatori)

Si vols que et contactem per telèfon, escriu-lo aquí

Vols saber?

El teu missatge

This feature has not been activated yet. Install and activate the WordPress Popular Posts plugin.

Cerca dins l\'Escaldàrium

L’Aigua

L’Aigua

Lluita d'aigua ©Juanjo Vera

Lluita d’aigua ©Juanjo Vera

És el tercer, i no menys important, element que vertebra l’Escaldàrium a parts iguals amb la resta: foc i música.
Representa, mitològicament, el bé, la força del cel en forma de brutals tempestes, capaces de destruir qualsevol intent d’apoderar-se de la terra per part de l’Infern.
Les 3 danses d’aigua, les 3 tempestes, són les danses on habitualment es concentra més quantitat de gent participativa.
Les 3 tempestes es situen entre “El Salt de les Bruixes” i “Invocació” en el cas de la “Primera Tempesta”, entre “El Bram de la Quimera” i “El Ceptre de Foc” en el cas de la “Segona Tempesta” i entre “El Ceptre de Foc” i la “Orgia d’Aigua i Foc” en el cas de la “Tercera Tempesta”, totes elles precedides per ritmes de tabals.

Aigua © Lluís Carro

Aigua © Lluís Carro

Podem dir que les danses d’aigua son de les danses que habitualment estan en constant procés de millora a fi de poder donar a abast per remullar a tots els participants que hi participen de manera activa. Des d’uns anys ençà, gràcies a la col·laboració inestimable dels Amics de l’Aigua de Caldes de Montbui, hem pogut evolucionar molt més i millor en aquest punt. En l’actualitat comptem amb 3 punts d’aigua exteriors (un a la zona superior de la plaça, a la zona del pati de les Termes més pròxima de l’escenari dels músics, una altra a la part inferior de la plaça, just davant de l’escultura creada per Sebastià Badia, i una tercera just al costat o davant de la Font del Lleó), i 1 punt d’aigua interior, al mig de la gent (just al centre de la plaça).

Tercera Tempesta © CeliG

Tercera Tempesta © CeliG

Top