Escaldarium.com

va de diables

El Ball de Diables de Caldes de Montbui va ser creat l’any 1992 per un grup de joves de Caldes de Montbui amb el recolzament de l’Associació Cultural. L’any 1995 va néixer la Festa del Foc i l’Aigua, l’Escaldàrium hereva de la Festa romana, un antiga celebració que s’havia fet durant uns anys a la població. L’esdeveniment té lloc cada any el segon dissabte […]

Continue Reading »

Contactar

Et dius? (obligatori)

El teu Email (obligatori)

Si vols que et contactem per telèfon, escriu-lo aquí

Vols saber?

El teu missatge

This feature has not been activated yet. Install and activate the WordPress Popular Posts plugin.

Cerca dins l\'Escaldàrium

El Salt de els Bruixes

El Salt de els Bruixes

Segona dansa

El salt de les bruixes

©Jordi MT

De cop, aquests éssers embogeixen fent giravoltar amb molta força les bosses de foc, entonant misteriosos càntics i rient escandalosament. El foc que atien s’apodera de la plaça i l’encercla amb flamarades vermelles. De sobte, la plaça s’esberla: les llambordes salten una rere l’altra descobrint una enorme obertura que comunica l’Infern amb la Terra; enmig de fumarades i una intensa olor de sofre, el forat vomitarà els exèrcits enviats per Llucifer i la Diablessa per conquerir la Terra i estendre la por, el vici i el pecat.
Sense que ningú se n’adoni, les bosses de foc de les bruixes s’han convertit, com per art de màgia, en unes escombres que escupen foc en totes direccions. Elles salten embogides adorant les forces del mal en un ritual extàtic. Definitivament, les portes de les entranyes del submón s’han obert i d’entre les flames apareix Llucifer. És alt i poderós. Exhibeix unes banyes recargolades i una llarguíssima cua enèrgica. Ha vingut per sotmetre la Terra i totes les criatures que hi habiten. La seva ànsia de poder és infinita.

Tema musical – Salt de les Bruixes
Figures i ginys – Bruixes (amb bosses de foc i amb escombres)
Llucifer (amb ceptrot)

Top