Escaldarium.com

va de diables

El Ball de Diables de Caldes de Montbui va ser creat l’any 1992 per un grup de joves de Caldes de Montbui amb el recolzament de l’Associació Cultural. L’any 1995 va néixer la Festa del Foc i l’Aigua, l’Escaldàrium hereva de la Festa romana, un antiga celebració que s’havia fet durant uns anys a la població. L’esdeveniment té lloc cada any el segon dissabte […]

Continue Reading »

Contactar

Et dius? (obligatori)

El teu Email (obligatori)

Si vols que et contactem per telèfon, escriu-lo aquí

Vols saber?

El teu missatge

This feature has not been activated yet. Install and activate the WordPress Popular Posts plugin.

Cerca dins l\'Escaldàrium

Bases de participació a l’Orquestra del Foc i l’Aigua

Bases de participació a l’Orquestra del Foc i l’Aigua

ORQUESTRA DEL FOC I L’AIGUA · REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ

 1. La formació base de l’Orquestra del Foc i l’Aigua és de 13 instruments i 12 músics:
  • Bateria
  • Percussió
  • Baix
  • Teclat 1
  • Teclat 2
  • Guitarra elèctrica
  • Violí
  • Flauta travessera
  • Tin whistle o flauta de béc soprano/gralla
  • Tenora
  • Gralla
  • Gralla
 2. Atès que els components actuals hi són des de fa molts anys (la majoria, des de la primera edició) i van creure i treballar per l’Escaldàrium des de molt abans que tingués la popularitat actual, ara és de justícia que assaboreixin l’èxit de la festa i formin part de l’orquestra fins que vulguin.
 3. Pel que fa als membres que s’han incorporat recentment, podran cobrir si ho volen un període de cinc anys a l’orquestra des de la primera edició posterior a la publicació d’aquestes bases (fins el 2021). A partir d’aquell moment, s’acolliran al que estipula l’article 9 d’aquestes bases.
 4. En previsió de baixes puntuals o definitives d’algun/s músic/s de l’orquestra, el Ball de Diables de Caldes convocarà un procés de selecció per crear una borsa de substituts per a tots els instruments. Si la baixa que cal cobrir és puntual, el substitut en qüestió es triarà per sorteig d’entre tots els que hi hagi a la borsa; els músics que ja hagin fet alguna substitució no entraran en posteriors sorteigs fins que no hagin participat tots els substituts. Si la baixa d’un músic és definitiva, el triaran els responsables de l’orquestra i podrà ser membre de l’orquestra per un període de cinc anys; A partir d’aquell moment, s’acolliran al que estipula l’article 9 d’aquestes bases. En darrer terme, si un dels candidats aptes és membre del Ball de Diables de Caldes de Montbui, tindrà prioritat sobre la resta.
 5. Els processos de selecció es faran per cobrir específicament els instruments que participen en l’orquestra. En els casos dels músics que toquen dos instruments (tin whistle o flauta de béc/gralla, i tenora/gralla) es valorarà especialment els aspirants que puguin cobrir aquests dos instruments, tot i que no serà condició indispensable per ser admesos.
  Si en algun moment el director musical de l’Escaldàrium decideix afegir un instrument nou a l’orquestra, es convocarà un procés de selecció específic per aquell instrument.
 6. Els processos de selecció es convocarà amb diversos mesos d’antel·lació i s’anunciarà als mitjans de comunicació local i a través de les xarxes socials del Ball de Diables de Caldes. Així mateix, es publicaran les bases a la pàgina web de l’Escaldàrium, www.escaldarium.com.
 7. Els processos de selecció estan adreçats, inicialment, als músics de Caldes. En cas d’haver de triar entre dos candidats (un de fora i un de Caldes) d’aptituds similars, el jurat donarà preferència al músic calderí. Amb tot, si es considera que el músic més apte és el de fora, es prioritzaran les aptituds musicals.
 8. Quan els nous membres exhaureixin el període de cinc anys a l’orquestra, els responsables seleccionaran, de la borsa de substituts d’aquell instrument, el que considerin millor per cobrir els cinc anys següents. Si en aquell moment no hi ha substituts a la borsa, es convocarà un procés de selecció. Si no es presenten candidats o no són aptes, i el músic titular desitja continuar a l’orquestra ho podrà fer un any més. Passat aquest període, es tornarà a convocar un procés de selecció, i així successivament.
 9. Els músics que, abans de la publicació d’aquestes bases, ja hagin fet substitucions de forma eficaç, podran formar part de la borsa de substituts sense necessitat de passar les proves.

ESCALDÀRIUM DE CAMBRA · REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ

La formació base de l’Escaldàrium de Cambra és d’11 instruments i 8 músics:

 • Guitarra acústica/veu
 • Violí
 • Flauta travessera
 • Tin whistle o flauta de béc soprano/gralla
 • Clarinet
 • Percussió /veu
 • Percussió
 • Gralla

Donada la recent creació de l’Escaldàrium de Cambra, els membres actuals hi podran tocar durant les tres edicions posteriors a la publicació d’aquestes bases (fins el 2019), de manera que hauran completat cinc anys a la formació. Passat aquest període, s’acolliran al que estipula el punt 8 d’aquestes bases.

 1. En previsió de baixes puntuals o definitives d’algun/s músic/s de la formació, el Ball de Diables de Caldes convocarà un procés de selecció per crear una borsa de substituts per a tots els instruments. Si la baixa que cal cobrir és puntual, el substitut en qüestió es triarà per sorteig d’entre tots els que hi hagi a la borsa; els músics que ja hagin fet alguna substitució no entraran en posteriors sorteigs fins que no hagin participat tots els substituts. Si la baixa d’un músic és definitiva, el triaran els responsables de l’orquestra i podrà ser membre de l’orquestra per un període de cinc anys; A partir d’aquell moment, s’acolliran al que estipula l’article 8 d’aquestes bases.
 2. Els processos de selecció es faran per cobrir específicament els instruments que participen en l’orquestra. En els casos dels músics que toquen més d’un instrument,  es valorarà especialment els aspirants que puguin cobrir aquests dos instruments, tot i que no serà condició indispensable per ser admesos.
 3. En algun moment el director musical de l’Escaldàrium decideix afegir un instrument nou a l’orquestra, es convocarà un procés de selecció específic per aquell instrument.
 4. Els processos de selecció es convocarà amb diversos mesos d’antel·lació i s’anunciarà als mitjans de comunicació local i a través de les xarxes socials del Ball de Diables de Caldes. Així mateix, es publicaran les bases a la pàgina web de l’Escaldàrium, www.escaldarium.com.
 5. Els processos de selecció estan adreçats, inicialment, als músics de Caldes. En cas d’haver de triar entre dos candidats (un de fora i un de Caldes) d’aptituds similars, el jurat donarà preferència al músic calderí. Amb tot, si es considera que el músic més apte és el de fora, es prioritzaran les aptituds musicals.
 6. Quan els nous membres exhaureixin el període de cinc anys a l’orquestra, els responsables seleccionaran, de la borsa de substituts d’aquell instrument, el que considerin millor per cobrir els cinc anys següents. Si en aquell moment no hi ha substituts a la borsa, es convocarà un procés de selecció. Si no es presenten candidats o no són aptes, i el músic titular desitja continuar a l’orquestra ho podrà fer un any més. Passat aquest període, es tornarà a convocar un procés de selecció, i així successivament.
 7. Els músics que, abans de la publicació d’aquestes bases, ja hagin fet substitucions de forma eficaç, podran formar part de la borsa de substituts sense necessitat de passar les proves.
Top