Escaldarium.com

va de diables

El Ball de Diables de Caldes de Montbui va ser creat l’any 1992 per un grup de joves de Caldes de Montbui amb el recolzament de l’Associació Cultural. L’any 1995 va néixer la Festa del Foc i l’Aigua, l’Escaldàrium hereva de la Festa romana, un antiga celebració que s’havia fet durant uns anys a la població. L’esdeveniment té lloc cada any el segon dissabte […]

Continue Reading »

Contactar

Et dius? (obligatori)

El teu Email (obligatori)

Si vols que et contactem per telèfon, escriu-lo aquí

Vols saber?

El teu missatge

This feature has not been activated yet. Install and activate the WordPress Popular Posts plugin.

Cerca dins l\'Escaldàrium

El Pal·li

El Pal·li

S’anomena pal·li a una espècie de tendal, ricament brodat en les seves bambalines i al sostre, sostingut per bares que s’utilitza en les processons religioses per a protegir al sacerdot que porta el Santíssim Sacrament, alguna relíquia o imatge, o també, pel mateix efecte l’utilitzen reis, el Papa o altres personalitats en certs actes protocolaris.

 

El Pal·li ben encès

©Quim Dasquens

El Pal·li de l’Escaldàrium, també és un tendal però en aquest cas ricament equipat de pirotècnia, sostingut per 10 diables, custodiant a Llucifer, Diablessa i portaestandard en la seva processó per invocar la Quimera que amaga la Font del Lleó. Correspon a la 4ª dansa de la festa (3ª dansa de foc) i evoluciona amb la cançó “Invocació” el principal himne de l’Escaldàrium.

El pal·li consta de 5 arcs amb dues bares cadascun, units entre ells per cadenes i tenen un total de 54 punts de foc on es combinen bengales de patum amb diferents sortidors de titani (o francesos) i dues cascades de 10 cues.

El pal·li a punt per l'actuació

©Quim Dasquens

Top